Забележителности и Туристически Маршрути

 

Маршрут Езерото

/ пеш или с колело /

Една полудневна разходка, а защо не и пикник край езерото.
Маршрутът до езерото над селото е лек, и следва горски пътища...
Прочетете Повече
 

Маршрут „Въртопите”

/ Вършец /

Концентрацията на понори на единица площ тук тя е най-голяма в цялата страна...

Прочетете Повече
 

Маршрут Септемврийци


Три дни след избухването на Септемврийското въстание от 1923 г., на скалите срещу Гара Лакатник, смъртта си намират Милан Петров, Стефан Трифонов, Йордан Куртев и Димитър Бояджиев...
Прочетете Повече
 

Маршрути Врачански Балкан

/ пеш или с колело /

ТК Гарванец е разположен на границата на Врачанския Балкан. В тази малка част от Стара планина са събрани обзорни върхове, отвесни скали, чудни водопади и безбройни пещери. В дните на вашата почивка може да обходите пеш или с колело голяма част от тези красоти.
 

пещера Темната дупка


Пещерата се намира на югоизточния склон на планината Козница, северозападно от гара Лакатник на левия бряг на река Искър на 27 метра над нейното ниво в стената на скален венец. Образувана е ...
Прочетете Повече
 

връх Бегличка могила

/ пеш или с колело /

Първенецът на Врачански Балкан. Този маршрут може да ви служи за основа на още ...

Прочетете Повече
 

Петренски дол


Много местни хора и туристи идват през лятото на това място, за да избягат от горещото слънце. От началото пътеката минава успоредно на едноименния дол. В този участък тя предлага много места удобни за пикник, палатки, хамаци и плажуване.
 

Кобилини стениПоредица от варовикови скали с различна височина. Изкачва се билото за около 30 минути, след това се продължава по пътеката и в дясно се виждат стените.

 

Карстов извор ЖитолюбНамира се в подножието на Лакатнишкитескали, под пещера Темната дупка на 8м от нивото на р. Искър. Изворът е един от най-големите карстови извори в страната и е рожба на две подземни реки.